GÜLÜŞ TASARIMI

Güzel ve sağlıklı görünen dişler ve iyi bir gülüş her insanın hakkıdır. Düşünülenin aksine gülüş tasarımı yaptırmak bir lüks değil, insanların özgüveni açısından bir ihtiyaçtır.

gulus-tasarimi

Gülüş Tasarımı Nedir?

Estetik diş hekimliği denildiğinde insanların aklına gelen ilk şey gülüş tasarımı olur. Çeşitli nedenlerden dolayı estetik açıdan görünümü bozulan diş ve diş etlerinin, yüz hatlarıda dikkate alınarak düzeltilmesi ile hastaya doğal ve güzel bir görünüm kazandırılması gülüş tasarımı ile mümkündür. Gülüş tasarımı birçok işlemin bir arada uygulanmasıyla gerçekleştirilen bir tedavi türüdür.

Gülüş Tasarımının İçerdiği İşlemler Nelerdir?

Her hastanın estetik açıdan istekleri ve gereksinimleri farklı olmaktadır. Bu nedenle uygulanacak olan işlemler kişiye özel olarak belirlenir. Uygulanacak işlemler belirlenirken hastanın; cinsiyeti, yaşı, yüz hatları ve tasarımdan beklentileri gibi birçok faktör dikkate alınır.

Tasarıma başlamadan önce ağız içinde var olan çürükler, diş eti hastalıkları tedavi edilir ve diş temizleme işlemleri gerçekleştirilir. Ardından hastaların ihtiyaçlarına, isteklerine ve gereksinimlerine göre işlemler sırasıyla belirlenir. Genellikle uygulanan işlemler; diş eti estetiği girişimleri yani gingivektomi, diş beyazlatma yöntemleri yani bleaching, hastada eksik diş var ise implant ve protez uygulamaları ile eksik dişlerin telafi edilmesi, porselen veya zirkonyum laminler ve kaplamalar ve ortodontik tedaviler yani tel tedavisi olarak sıralanabilir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımında en önemli nokta hastanın estetik açıdan beklentilerini doğru bir şekilde anlamak ve hastanın ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirlemektir. Hastanın ağzından alınan ölçüler sayesinde modeller hazırlanır ve bu modeller üzerinde problemler belirlenerek planlamalar yapılır. Modellemenin ardından hastaların ağız içi ve yüz fotoğraflarının bilgisayar ortamında özel birkaç uygulama kullanılarak ölçümlemeleri yapılır ve bu sayede yüz şekline uyum hesaplanır. Tedavinin sonucuna en yakın görüntüler yine programlar sayesinde elde edilir. Hasta ağzına aslına en uygun şekilde hazırlanmış olan geçici restorasyon, hastaya sunulur ve hastanın fikirleri alınır.

Tüm planlamaların ardından eğer hastanın ortodontik tedaviye ihtiyaç duymadığı kanısına varılırsa, önce diş etlerinde varsa seviye bozuklukları düzenlenir. Diş eti düzenlemelerinin ardından diş eksikliklerinin bulunduğu hastalarda planlanan implant işlemleri ve gerekli görülen diğer cerrahi uygulamalar gerçekleştirilir. Tüm bu cerrahi uygulamaların iyileşmeleri beklendikten sonra ihtiyaç duyulması halinde hastaya diş beyazlatma işlemleri uygulanır. Diş beyazlatma işleminin ardından dişlerde var olan biçimsel bozukluklar bazen estetik kompozit dolgular ile giderilebilmektedir. Kompozit dolgunun yeterli gelmediği durumlarda porselen lamine ve kaplamalar ile zirkonyum kaplamalar devreye girer. Porselen lamine uygulamalarının yapılabilmesi için dişlerde hiç aşındırma yapılmayabilir ya da minimal seviyede aşındırmalar gerçekleştirilebilir, buna uzman hekim karar vermektedir. Eğer hastaya porselen veya zirkonyum uygulama yapılması gerektiğine karar verildiyse, aşamalar sırasında yapılan provalarda hastanın tekrar fikirleri alınarak bazı değişikliklere gidilebilir. Tüm bu diş eti ve diş uygulamaları sırasında ve provalar esnasında hastaların dudak şekli ve konturu da göz önünde bulundurularak hareket edilir ve bu sayede hedeflenen tasarıma son hali verilir.

Hastaların isteğine göre bazı durumlarda gülüş tasarımı uygulamasının ardından birkaç estetik uygulamadan da yararlanılabilir. Hastanın dudak ve yüz bölgesine yapılacak dermal dolgu gibi uygulamalarla hastaların gülüşünü daha da ön plana çıkarılabilir.

Kimler Gülüş Tasarımı Yaptırabilir?

Gülüş tasarımının bir yaş aralığı olmamakla beraber, daha güzel ve hoş bir gülümseye kavuşmak isteyen herkes gülüş tasarımı yaptırabilir.

    Randevu & İletişim

    Bu form üzerinden randevu ve diğer konular hakkında bizlere ulaşabilirsiniz.