DİŞ BEYAZLATMA
Diş beyazlatma sararan dişlerinizin doğal ve ışıltı bir görünüme kavuşması amacıyla sıklıkla başvurulan bir tedavidir.
Diş Beyazlatma Nedir?
Diş beyazlatma aslında bir ağartma yani renk açma işlemidir. Dişin sarı, kahverengi, gri gibi renklerinin ortadan kaldırılması ve dişe daha estetik bir görünüm kazandırılması için yapılan bir işlemdir.
Diş Beyazlatma İşlemleri Nelerdir?
Diş beyazlatma kişinin kendi evinde diş macunları aracılığı ile yapabileceği gibi diş hekimi tarafından klinikte de yapılabilmektedir. Evde yapılan beyazlatma çalışmaları klinik beyazlatmalara oranla çok daha az etki göstermektedir.
Ev Tipi Beyazlatma
Diş beyazlatma kişinin kendi evinde diş macunları aracılığı ile yapabileceği gibi diş hekimi tarafından klinikte de yapılabilmektedir. Evde yapılan beyazlatma çalışmaları klinik beyazlatmalara oranla çok daha az etki göstermektedir.
- Diş Macunları
Beyazlatıcı diş macunları dişlerin üzerinde bulunan lekelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Bu macunlar kimyasal yapıları nedeniyle dişin iç tabakalarına nüfuz edemezler yalnızca yüzeysel bir temizlik sağlarlar. Bu diş macunları ortalama dişin rengini 1 ton kadar beyazlatabilirler. Fakat klinik beyazlatmalarda dişin rengi 8 tona kadar açılabilmektedir.
- Ev Tipi Diş Beyazlatma
Hastanın ağzından alınan ölçü ile kişiye özel hazırlanan ve dişlerin üzerine tam oturan bir şeffaf plak hazırlanır. Bu yöntemde hasta gece yatmadan önce plak içerisine beyazlatıcı maddeyi sıkar ardından ağzına yerleştirerek uyur. Bu süreç yaklaşık olarak 1-2 hafta kadar sürmektedir.
- Lazerle Diş Beyazlatma
Çok kısa sürede diş beyazlatma işleminin sonlanması bu işlemin en avantajlı yönüdür. Diş eti gibi ağızdaki tüm yumuşak dokular izole edilir ardından beyazlatma işlemi 4 dakika içerisinde tamamlanır.
- Ofis Tipi Diş Beyazlatma
Direkt olarak hekim gözetiminde yapılan bir işlemdir. Bu işlemde önce ağız içindeki yumuşak dokular izole edilir. Ardından dişe beyazlatıcı jel uygulanır ve bu jel ışıkla aktifleştirilerek diş beyazlatılmış olur. Bu işlem kişinin istediği beyazlığa ulaşması sağlanana kadar uygulanabilir. 1 hafta ara ile tekrarlanır.
Beyazlatma İşleminin Ardından Nelere Dikkat Edilmelidir?
Yapılan çoğu işlem gibi bu işlemde de soğuk ve sıcaktan birkaç gün kaçınılmalıdır. Doktor tarafından verilen diyete uyulmalı, renk verici yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Bu renk verici maddelere; sigara, çay, kahve, çikolata, vişne, salça, şarap örnek verilebilir. Dikkat edilmediği zamanlarda beyazlığın kaybolduğu ve dişin eski rengine dönmeye yüz tuttuğu görülebilir.
Diş Beyazlatma İşlemi Kimlere Uygulanmaz?
16 yaşından küçük hastalara beyazlatma işlemi uygulanmaz çünkü bu yaşlardaki bireylerde dişin sinirleri ve pulpa odası en geniş boyutundadır. Diş beyazlatma işlemi uygulanırsa pulpaya zarar verilir ve hastada hassasiyet ile başlayıp kanal tedavisi ile sonlanabilecek hasarlara yol açar.
Hamilelere, çok hassas dişlere, beyazlatıcı maddelere karşı alerjisi olanlara ve diş eti rahatsızlıkları olan bireylere beyazlatma işlemi uygulanmamalıdır.
Dişin Renklenmesine Neden Olan Faktörler Nelerdir?
- İnsanların dişlerinde hayatları boyunca devam eden bir fizyolojik renklenme vardır.
- Amalgam dolgu dişte renklenmeye neden olur.
- Kahve, çay, sigara gibi dişe renk veren maddelerin fazla kullanılması dişlerde sararmalara hatta kahverengileşmelere neden olur.
- Hamile kadınların bu dönemde antibiyotik kullanmaları dişlerinde renk değişime yol açar.
- Bebeklerde antibiyotik kullanımı ileride diş renginde değişime neden olur.
- Kanal tedavisinden kaynaklanan renk değişimleri olabilir.
Hızlı İletişim
- 0212 234 96 34
- Harbiye Mah. Abdi İpekçi Cd. No:61 Reasürans Han 2, Kat:6, 34367 Şişli/İstanbul
- Pazartesi - Cumartesi: 8:30 - 19:00